Idealne na śniadanie czy kolację, a w sytuacjach ekstremalnych potrafią zastąpić obiad.
Dziś tosty hawajskie w wersji niezbyt klasycznej, bo na cieście francuskim.
Składniki: (na 6 grzanek)
- opakowanie ciasta francuskiego
- 12 plastrów sera
- 6 plastrów szynki
- 6 plastrów ananasa
- dżem żurawinowy (do dekoracji)
Przygotowanie:
- ciasto kroimy na 6 równych prostokątów
- na każdym kawałku układamy: po 2 plastry sera, plaster szynki oraz ananasa
- zapiekamy 20 minut w temperaturze 210 stopni
- gorące tosty smarujemy dżemem według uznania.
Należy uważać z szynką, bo dziś trafiły mi się strasznie duże okrągłe plastry, które pokroiłam na 4 kawałki i po 2 wylądowały na każdej grzance... i ciut mi się rozpłynęły na serze. Smaku to nie umniejszyło, ale trochę straciło na wyglądzie. Ewentualnie można odrobinę zawinąć do góry brzegi ciasta, żeby nadzienie nie uciekło.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz