niedziela, 17 sierpnia 2014

Wiśniowy pudding z kaszki kukurydzianej


Jestem fanką śniadań, które można przygotować dzień wcześniej, a rano wstać i od razu jeść.

Jednym z takich dań jest pudding z kaszki kukurydzianej. Pyszny, sycący, prosty w przygotowaniu. Można go jeść zarówno w domu jak i zabrać ze sobą jako drugie śniadanie do szkoły/pracy.

Dziś w wersji wiśniowej, ale inne owocowe smaki sprawdzą się równie dobrze.

Składniki (na 3 porcje):

  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 7 łyżek kaszki kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru
  • 150 ml soku wiśniowego domowej roboty (lub 2-3 łyżki syropu owocowego)

Przygotowanie:

Mleko z wodą i cukrem podgrzać. Dodać kaszkę. Gotować do zgęstnienia, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Dodać sok i dokładnie wymieszać.
Rozlać do miseczek i zostawić do ostygnięcia.
Podawać z dżemem wiśniowym.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz