Szpinak, papryka i makaron.
W ramach kuchennego lenistwa połączyłam te składniki w jedną całość.
Wyszło danie sycące, lekkie, pachnące czosnkiem, z dodatkiem chrupiącej papryki.
Jest kolorowe i pełne warzyw, więc idealnie nadaje się do przywoływania wiosny.
Składniki (na 3 porcje):
- 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego
- 2/3 opakowania mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- masło sklarowane
- 1 łyżka śmietany
- 1/2 średniej wielkości papryki
- 1/2 papryczki chili
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)
Przygotowanie:
Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z solą.
Papryki pokroić w drobną kostkę.
Szpinak poddusić na maśle. Dodać czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Papryki pokroić w drobną kostkę.
Szpinak poddusić na maśle. Dodać czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Do szpinaku dodać śmietanę i paprykę. Zestawić z ognia, żeby papryka pozostała chrupiąca.
Do szpinaku dodać śmietanę i paprykę. Zestawić z ognia, żeby papryka pozostała chrupiąca.
Wymieszać makaron z sosem i od razu podawać.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz