Jednak czasami mam ochotę na coś nie aż tak zdrowego. Jedną z takich moich kulinarnych słabostek są parówki zapiekane w cieście francuskim.
Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko.I przede wszystkim genialnie smakują...
...szczególnie jak ostatni raz na stole gościły kilka miesięcy wcześniej.
Składniki:
- opakowanie parówek (6 sztuk)
- opakowanie ciasta francuskiego
- dowolny sos (według uznania)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na sześć części.
Spiralnie owinąć każdą parówkę.
Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać z sosem.
Smacznego
a w wersji VEG? :D może tak też coś wykombinuj? :D
OdpowiedzUsuńPierwszy pomysł: tofu + pikantne przyprawy.
UsuńDrugi pomysł: marchewka z imbirem.
Chyba będę musiała to przetestować przy najbliższej okazji... :)