czwartek, 13 marca 2014

Parówki w cieście francuskim

Na co dzień, w mojej kuchni królują warzywa i warzywa, ewentualnie owsianki, kasze, ryże i inne równie pyszne rzeczy.

Jednak czasami mam ochotę na coś nie aż tak zdrowego. Jedną z takich moich kulinarnych słabostek są parówki zapiekane w cieście francuskim.

Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko.I przede wszystkim genialnie smakują...

...szczególnie jak ostatni raz na stole gościły kilka miesięcy wcześniej.

Składniki:

  • opakowanie parówek (6 sztuk)
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • dowolny sos (według uznania)

Przygotowanie:

Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na sześć części.
Spiralnie owinąć każdą parówkę.
Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Podawać z sosem.


Smacznego

2 komentarze:

  1. a w wersji VEG? :D może tak też coś wykombinuj? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwszy pomysł: tofu + pikantne przyprawy.
      Drugi pomysł: marchewka z imbirem.

      Chyba będę musiała to przetestować przy najbliższej okazji... :)

      Usuń