poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Surówka z ogórków małosolnych



Lubię nieoczywiste połączenia smaków. Szczególnie we wszelkiego rodzaju surówkach i sałatkach.

Sezon ogórkowo-przetworowy w pełni więc...

...podstawą surówki są ogórki małosolne, które w połączeniu z chrupiącymi warzywami i odrobiną majonezu dały ciekawy efekt końcowy.


Składniki:

  • 3 duże ogórki małosolne
  • 1 średniej wielkości kalarepa
  • 1 średniej wielkości strąk czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ogórki przekroić na cztery i pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, kalarepę w słupki, paprykę w piórka.
Warzywa wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i całość jeszcze raz wymieszać.
Odstawić na mniej więcej godzinę, żeby smaki się przegryzły.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz