Lubię nieoczywiste połączenia smaków. Szczególnie we wszelkiego rodzaju surówkach i sałatkach.
Sezon ogórkowo-przetworowy w pełni więc...
...podstawą surówki są ogórki małosolne, które w połączeniu z chrupiącymi warzywami i odrobiną majonezu dały ciekawy efekt końcowy.
Składniki:
- 3 duże ogórki małosolne
- 1 średniej wielkości kalarepa
- 1 średniej wielkości strąk czerwonej papryki
- 1 mała cebula
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórki przekroić na cztery i pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, kalarepę w słupki, paprykę w piórka.
Warzywa wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i całość jeszcze raz wymieszać.
Odstawić na mniej więcej godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, kalarepę w słupki, paprykę w piórka.
Warzywa wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i całość jeszcze raz wymieszać.
Odstawić na mniej więcej godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz