Wiosna w pełni.
Na talerzach kolorowo, warzywnie i smacznie.
Dziś na dokładkę bardzo szybko.
Nie do końca klasyczne guacamole. Lekko pikantne i kwaskowate.
Pasuje zarówno do chrupiącej bagietki z serem brie, jak i do śledzia.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- łyżeczka soku z cytryny
- 1/4 strąka czerwonej papryki
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- sól, pieprz, pieprz ziołowy (do smaku)
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i ponacinać w dość drobną kratkę. Wydrążyć łyżką i skropić sokiem z cytryny.
Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory podzielić na ćwiartki. Wymieszać warzywa z pastą z awokado.
Smacznego
Mmm, brzmi i wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń