środa, 30 kwietnia 2014

Guacamole



Wiosna w pełni.
Na talerzach kolorowo, warzywnie i smacznie.

Dziś na dokładkę bardzo szybko.
Nie do końca klasyczne guacamole. Lekko pikantne i kwaskowate.

Pasuje zarówno do chrupiącej bagietki z serem brie, jak i do śledzia.




Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1/4 strąka czerwonej papryki
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy (do smaku)


Przygotowanie:

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i ponacinać w dość drobną kratkę. Wydrążyć łyżką i skropić sokiem z cytryny.
Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory podzielić na ćwiartki. Wymieszać warzywa z pastą z awokado.


Smacznego

1 komentarz: