Zainspirowana wieloma przepisami na budyniową owsiankę, postanowiłam stworzyć własną wersję tego śniadania.
Składniki:
(na 3 porcje)
500ml mleka + około 100ml do rozrobienia budyniu
5 łyżek otrąb owsianych
3 łyżeczki cukru
pół opakowania budyniu waniliowego
Przygotowanie:
Otręby zalać mlekiem i odstawić na około pół godziny. Dodać cukier. Podgrzewać do zagotowania ciągle mieszając. Gotować około 2 minuty i wlać rozrobiony budyń. Pogotować jeszcze około minuty. Rozlać do miseczek.
Podawać z owocami.
Z tego co miałam okazję próbować chyba najbardziej smakuje mi połączenie owsianki i czerwonej porzeczki.
zupełnie rozsądnie brzmi ten przepis :> chyba czas urozmaicić poranne posiłki i o ten pomysł :D mniam!
OdpowiedzUsuńJeszcze będę robić tzw. wariację na temat, ale póki co nie wiem co z tego wyjdzie ;)
Usuń