Na zdjęciu dołączonym do przepisu wyglądały na bardzo apetyczne i postanowiłam spróbować.
Co prawda moje nie są aż tak piękne, ale nadrabiają smakiem. I następnym razem na pewno wyjdą ładniejsze.
Składniki (na 6 porcji):
- 6 kajzerek
- 6 plastrów sera
- 6 plastrów szynki
- 6 jajek
- majonez
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Z bułek odciąć wierch i wydrążyć tak, aby powstały miseczki.
Środki bułek posmarować cienką warstwą majonezy, a następnie wyłożyć serem i szynką.
Na wierzch wybić jajko, posypujemy solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut (w zależności od wielkości jajka).
I należy uważać żeby jajko nie było zbyt duże i nie wypłynęło z bułki.
Smacznego
mniam :) lubię to!
OdpowiedzUsuń